Nemzeti ünnep, Bödőcs Tibor és vasútmodell kiállítás – hétvégi programajánló

Megosztás

Mit lehet csinálni, pontosabban mivel lehet tölteni a hasznos hétvégi időt a megyeszékhelyen? Ebben próbálunk segíteni a szokásos programajánlónkkal, amely a nemzeti ünnepre való megemlékezéstől vasútmodell kiállításon át egészen Bödőcs Tibor önálló estjéig sok változatosságot foglal magában.

Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről – március 15.

Természetesen ez a hétvége elsősorban hazánk egyik legfontosabb nemzeti ünnepéről, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról szól. Március 15. önmagában is jelképes, hiszen a magyarok számára a nemzeti identitás, a szabadság és az önrendelkezés szimbóluma.

Pénteken reggeli negyed kilenctől kezdődik a koszorúzás, majd tíz órától a történelmi zászlók bemutatásával folytatódik a program, valamint Molnár Nikolett Jászai Mari-díjas színésznő is szaval. Beszédet mond Szalay Ferenc polgármester és Suki Ottó Kristóf diák-alpolgármester is.

10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás – március 15.-17.

Ahogy február végén már megírtuk, Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A Magyar LEGO Vasút Klub terepasztalán található építmények a cég által gyártott építőkockákból állnak össze. Megtalálhatók lesznek a mai modern motorvonatok, a hagyományos kocsik és a gőzöskorszak vasúti járművei is. A vonatok számára mintegy 170 méter vágányt építettek, amely négy állomásból, egy kétvágányú fővonali pályából és egy mellékvonalból áll.

Echo Challenge Vol.2. – március 15. 9:00-15:00

A szolnoki Art Gym-ben az Echo Challenge második felvonása érkezik: de egyáltalán mit is jelent ez? Az Echo Challenge nem más, mint egy spinning kerékpár verseny. A versenybíró beállítja az 50cal-t és a bíró jelzésére a versenyző megkezdheti a tekerést, az nyer, aki a leggyorsabban teljesít.

A második kihívás szerint a versenybíró beállítja az 5 percet és a bíró jelzésére a versenyző megkezdheti a tekerést. A legtöbb kalóriát elérő versenyző nyer. A feladat az 5 perc teljesítésével vagy a versenyző eszközről való leszállásával ér véget.

A női és férfi kategória dobogósai 30, 20 és 10 ezer forint értékű táplálékkiegészítő csomagot nyerhetnek.

Bödőcs Tibor Szolnokon – Barbárglamour stand up est – március 16. 19:00

“Barbárglamour című, új estemben a gyermekkori élményeimről készült vázafestményektől  a hazafias és bordalokig sok minden felbukkanhat. Várhatóan a világ eseményeit is érintem majd, meg sok mindent, amiket nem tudok nem érinteni. Forr az anyag, cikáznak a motívumok. Jöjjenek, ha van kedvük! – ajánlja önálló estjét Magyarország legnépszerűbb humoristája, Bödőcs Tibor.

A Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő estre már nem lehet jegyet venni, az összes elkelt.

Rock’n’Roll történeti élőzenés előadás két felvonásban – március 16. 21:00

Röviden összefoglalva: minden, amit tudni akartál a rock & roll zenéről! „Ezen az estén minden kiderül! Az izgalmas bizonyítási eljárást két felvonásban élő zenével, élő táncosokkal és lehengerlő műsorvezetéssel élvezheti a nagyérdemű” – olvasható az esemény leírásában.

A műsorvezető Andorai Péter lesz, gitáros, énekes és táncművészek is közreműködnek a pörgősnek ígérkező rendezvényen, amelyet a TISZApART Moziban láthatnak az érdeklődők.

Jegyár elővételben 2800 Ft, a koncert napján 3500 Ft, ide kattintva lehet online megvásárolni.

Képek: Erdős Dénes, Aba-Novák Agóra

Kapcsolódó cikkek